АНАСТАСІЯ БУДЬОННА ПРО УЧАСТЬ В МОЛОДІЖНОМУ ОБМІНІ В ВІЛЬНЮСІ

Студентка-маркетолог другого курсу Анастасія БУДЬОННА з 20 по 28 травня 2024 року взяла участь у молодіжному обміні «Minimalist living project» у м. Вільнюс (Литва).

Проєкт спрямований на підвищення мінімалістичного підходу як альтернативного рішення купівельної залежності та, таким чином, зменшення непотрібних покупок.

Учасники з 6 країн: України, Болгарії, Туреччини, Литви, Португалії та Іспанії поділилися власним досвідом, культурою та разом працювали над тематикою проєкту.

Анастасія: "Тема мінімалізму мала для мене особисту та професійну цінність, адже наразі я навчаюся на кафедрі маркетингу, а в цій сфері мінімалістичні тренди набувають все більшої популярності. 

На даному проекті були розкриті та опрацьовані такі теми як: мінімалізм в цілому, мінімалістичне харчування з огляду на витрати, оніоманія, фріганізм, ефективне бюджетування, подарункова економіка та інші проміжні теми. Окрім лекцій, ми отримали змогу попрацювати в командах та прийняти участь у різних воркшопах. Ми завжди мали палкі дискусії та  змогу ділитися своїми думками з іншими. А для підвищення нашої бадьорості та активності у нас були веселі та іноді дуже кумедні енерджайзери.

Окрім офіційної частини проекту, не можу не зауважити про насичений культурний досвід, адже кожен поділився своїми традиціями, танцями, піснями, їжею. Наш український струмок не забуде жоден іноземець, який приєднався до нашого танцю).

В загалом, хочу зауважити, що даний молодіжний обмін підвищив не лише мої професійні навички в даній темі, а також допоміг мені знайти нових друзів, познайомитися з новою культурою та побороти мої страхи щодо мовного барʼєру. Наразі це мій четвертий молодіжний обмін, і я справді відчуваю більшу легкість в спілкуванні англійською мовою, яке завжди давалося мені доволі важко".