НЕЗАБУТНІ ВРАЖЕННЯ ВІД «E-MPOWER: SHAPING DIGITAL CITIZENS»

В рамках програми "ERASMUS+" студентки 2 курсу Анна КОРЖ та Анастасія БУДЬОННА взяли участь у молодіжному обміні «E-mpower: Shaping Digital Citizens» у м. Арнем (Нідерланди) з 24 лютого по 2 березня 2024 року. У проекті брали участь представники 7 країн: України, Туреччини, Азербайджану, Нідерландів, Угорщини, Болгарії, Польщі.

Тематикою заходів було виховання відповідального цифрового суспільства, розвиток критичного мислення та медіаграмотності. Протягом проекту кожен день проводились тренінги, на яких обговорювалась пропаганда, кібербулінг, фейки, дезінформація. Кожен з учасників працював у групах з представниками інших країн над міні-проєктом. Після цього учасники презентували та брали участь в дискусіях, на яких обмінювались досвідом та висловлювали власні думки.

Для більшої активності, організатори влаштовували «енерджайзери» - руханки у формі цікавої гри. Особлива атмосфера була на «культурних вечорах», присвячених різним країнам, на яких студентки отримали насичений культурний досвід. Кожен з учасників ділився своїми традиціями, вчив народним танцям, пісням, пригощав стравами національної кухні. Незабутні моменти на проєкті.

Вітаємо Анну КОРЖ та Анастасію БУДЬОННУ з новими навичками, зокрема: критично оцінювати інформацію в інтернеті, відповідально використовувати онлайн-інструменти та знання щодо онлайн-безпеки та етики.