ЕФЕКТИ ТА ПЕРЕВАГИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЗЕЛЕНИХ КАМПУСІВ

Ідея удосконалення організації університетських кампусів значною мірою залежить від рівня екологічної культури та рівня обізнаності. 

31 травня 2023 року в рамках реалізації проєкту Жана Моне «Green Campus Strategies: EU Experience for Ukrainian Universities»  (2022-2025, 101085427 — GCAM — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) Тетяна ВАСИЛЬЄВА та Олена ЧИГРИН провели відкриту лекцію, присвячену ефектам та перевагам функціонування зелених кампусів. 

Ключовими питаннями лекції стали розглянуті ключові аспекти створення зелених кампусів (проведення інституційних та соціальних змін, інтеграція питань сталого розвитку в освітній процес, розвиток наукової діяльності у сфері зеленого розвитку, участь в ініціативах, спрямованих на підвищення енергоефективності, розвиток зеленої освіти та екологічної культури молоді, розробка програм співпраці та партнерства з іншими організаціями для цілей сталого розвитку), реалізація яких буде забезпечувати низку соціально-економічних та екологічних ефектів.

На вебінар були залучені студенти спеціальності «Маркетинг» та «Бухгалтерський  облік та оподаткування». Окрім того присутніми були викладачі та студенти бакалаври та магістри Полтавського університету економіки і торгівлі та студенти Сумського будівельного коледжу.

Родзинкою заходу стали також доповіді студентів Рудиченко Артема про Економічний університет у Братиславі (Словакія) та Пуговкіної Юлії про Університет Лісабону (Португалія).