ONLINE SCIENTIFIC FESTIVAL ON "INTRODUCTION TO CARBON-FREE ECONOMY"

Викладачі кафедри маркетингу Сумського державного університету успішно провели онлайн Науковий фестиваль «Основи вуглецево-нейтральної економіки» в рамках проєкту Jean Monnet Module «EU Carbon-free economy: best practices for Ukraine».

Захід, що був спільно фінансований програмою Erasmus+ Європейського союзу, зібрав учасників з різних спеціальностей та закладів вищої освіти України.

Основними спікерами були Тетяна Пімомненко та Олексій Люльов, які ділилися своїм досвідом та практичними знаннями про використання інструментів, таких як VosViewer, Google Trends, Stata та інші, для визначення трендів у наукових дослідженнях з питань вуглецево-нейтральної економіки, а також емпіричного підтвердження впливу змін клімату на економічний розвиток та повсякденне життя.

Учасники фестивалю взяли участь у панельних дискусіях та інтерактивних сесіях, де обговорювалися питання підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії та розвиток вуглецево-нейтральної економіки в Україні.

Такі фестивалі створюють нові можливості для досліджень та підвищення свідомості про екологічну проблематику серед молодого покоління.