УСПІШНА РЕАЛІЗАЦІЯ МІЖНАРОДНОГО ПРОЕКТУ

Невгамовні кафедри маркетингу за надійної підтримки V4 партнерів успішно реалізували грантовий проєкт від Вишеградського фонду «Carbon-free economy: the best practices between the V4 and Ukraine».

У період з 2021 по 2022 роки проведено два наукових фестивалі, в яких взяло участь взяло участь понад 100 молодих науковців із різних країн, включаючи країни Вишеградської четвірки, Україну, Латвію, Литву, Італію, Португалію, Іспанію, Гану, Індію, Киргизстан, Німеччину. Під час реалізації наукових фестивалів, провідні експерти сформували загальне бачення учасників щодо особливостей розвитку безвуглецевої економіки та висвітлили головні переваги переходу до безвуглецевої моделі економічного розвитку, порівняли досвід провідних країн у розвитку безвуглецевої економіки, що може бути застосований  на місцевому рівні. Окрім того, учасники отримали цінні практичні навички з використання інструментарію бібліометричного аналізу для проведення наукових досліджень.

Частина результатів проєкту знайшла своє відображення у наукових публікаціях учасників, які опубліковано у наукових виданнях, що індексуються базами даних Scopus та Web of Science. Окрім того, результати проєкту було представлено на тренінгах та міжнародних конференціях, зокрема на VIII міжнародній науковій конференції «Детермінанти регіонального розвитку» та III Міжнародному науковому семінарі для аспірантів (Польща).

У рамках грантового проєкту розроблено науковий курс англійською та українською мовами, що сприятиме покращенню обізнаності здобувачів у питаннях безвуглецевого економічного економіки та, загалом, поширенню еко-свідомого стилю життя.