ПРАКТИЧНИЙ ТРЕНІНГ «РОЛЬ ЄС В РОЗВИТКУ БЕЗВУГЛЕЦЕВОЇ ЕКОНОМІКИ» В РАМКАХ ЖАН МОНЕ МОДУЛЮ «ВУГЛЕЦЕВО-НЕЙТРАЛЬНА ЕКОНОМІКА ЄС: КРАЩІ ПРАКТИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ»

Виконавцями Жан Моне Модулю «Вуглецево-нейтральна економіка ЄС: кращі практики для України» (620232-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) Тетяною Пімоненко та Яною Ус було організовано для студентів та аспірантів лекцію-дискусію, присвячену ретроспективному огляду наукових публікацій в галузі безвуглецевої економіки. Під час семінару, студенти та аспіранти мали змогу ознайомились із високоякісними напрацюваннями науковців зі всього світу та встановити взаємозв’язок між розвитком безвуглецевої економіки, змінами клімату та ініціативами ЄС. До зустрічі долучились науковці Олексій Люльов та Марія Мінченко, які подискутували зі слухачами щодо ролі ЄС у розвитку безвуглецевої економіки, а також популяризації екологічно-свідомого способу життя серед суспільства .

У ході семінару, Яна Ус продемонструвала можливості використання інструментарію програмного забезпечення VOSviewer з метою залучення студентів

та аспірантів до проведення наукових досліджень, присвячених питанням вуглецево-нейтральної економіки. Очікується, що приєднання слухачів до когорти науковців-виконавців проєкту дозволить розвинути їх інноваційне та критичне мислення.